Inschrijven als deelnemer

Wedstrijdkalender atletiek.nl #

Alle wedstrijden zijn te vinden op de wedstrijdkalender van de Atletiekunie. Hier kun je alle wedstrijden vinden die worden verwerkt met:

 • Atletiek.nu
 • Seltec

De erkenning status van de wedstrijd wordt duidelijk weergegeven op deze pagina. Er zijn 3 verschillende status weergaves.

 • Atletiekunie erkend - de wedstrijd is goedgekeurd door de Atletiekunie. Dit betekent dat het wedstrijdreglement wordt nageleefd en dat de accommodatie volledig, of deels wedstrijdgeschikt is bevonden. De geleverde prestaties tellen mee voor ranglijsten en kunnen worden gebruikt voor plaatsing bij toernooien.
 • Onofficiële wedstrijd - de wedstrijd kan plaatsvinden, maar is voldoet niet aan alle voorwaarde.
 • In Afwachting - De wedstrijd is aangemaakt en de kalendercoördinator moet de wedstrijd nog keuren.

LAA-01

Inschrijven voor wedstrijd die Seltec gebruikt #

Organisaties zijn vrij in hun keuze voor wedstrijdadministratie pakketen. Als je een wedstrijd hebt geselecteerd kom je op de pagina met details van de wedstrijd. Deze details worden door de organisatie ingevuld. Hieronder een voorbeeld.

LAA-02

Door op Inschrijven te klikken wordt je doorgelinkt naar de inschrijfpagina van de wedstrijd in Atletiek.nu of Seltec’s LAnet3.nl

Op deze detail pagina kun je ook het Tijdschema, de Deelnemerslijst en Uitslagen van alle wedstrijden vinden zodra deze beschikbaar zijn voor de wedstrijd.

LAnet3 omgeving en inloggen #

Voor het inschrijven bij wedstrijden die met Seltec worden uitgevoerd heb je de inloggegevens van je Volta account nodig. Deze gegevens zijn je licentienummer en een zelfgekozen wachtwoord. Met deze gegevens kun je ook inloggen in Mijn Volta, of in de Volta App. Heb je het Volta account nog niet eerder gebruikt, dan kun je via de bovenstaande link ook direct een login aanvragen.

Zodra je klikt op Inschrijven word je in een nieuwe pagina doorgestuurd naar de LAnet3 pagina. Als je al op Volta bent ingelogd, dan zul je direct doorgaan naar de inschrijfpagina. Als dat niet het geval is, dan zul je op de onderstaande pagina terecht komen. Hier vul je je inloggegevens in en ga je door naar LAnet3.

LAA-03

Na succesvol inloggen kom je op de pagina van LAnet3 terecht. Dit zal er als volgt uitzien.

LAA-04

Een deelnemer toevoegen/inschrijven #

In LAnet3 heb je verschillende keuzes voor het inschrijven.

 • Zelf inschrijven: Als je direct over wilt gaan op het inschrijven voor onderdelen.
 • Nieuwe deelnemer inschrijven: Als je ook voor andere deelnemer wilt inschrijven. Bijvoorbeeld als ouder/begeleider die meerdere atleten wil inschrijven, of een ploegleider bij de competitie.
 • Deelnemer toevoegen: Als je een deelnemer wilt toevoegen, zonder direct in te schrijven voor een onderdeel.

Voor het inschrijven van andere deelnemers zijn het Volta ID (gelijk aan het Atletiekunie bondsnummer) en de geboortedatum van de persoon nodig.

LAA-05

Meerdere deelnemers in één keer toevoegen #

Het is mogelijk om meerdere deelnemers tegelijk toe te voegen in LAnet3. Dit is bijvoorbeeld handig voor ploegleiders in de competitie.

Gebruik hiervoor de CSV import knop. Je dient hiervoor een Excel document te uploaden met in kolom A de geboortedatum van de atleten en in kolom B het licentinummer.

Het is belangrijk dat het bestand als .csv bestand wordt opgeslagen, anders zal de upload niet werken. Kies hiervoor in Excel bij ‘Opslaan als:’ CSV UTF-8 (door komma’s gescheiden).

Hieronder is een voorbeeld weergegeven van een upload van 3 atleten. Als je meer atleten wilt toevoegen, dan hoef je alleen de kolommen verder aan te vullen voor alle atleten.

LAA-09

Inschrijven op een onderdeel #

Nadat je een deelnemer inschrijft via Zelf inschrijven of Nieuwe deelnemer inschrijven krijg je de keuze om je in te schrijven voor verschillende onderdelen van de wedstrijd.

LAA-06

Afhankelijk van de instellingen van de organisatie kan de deelnemer zich inschrijven in

 • Eigen leeftijdscategorie (standaard)
 • Een andere leeftijdscategorie (zowel, oudere als jongere categorie)
 • Alle onderdelen (Inschrijving niet gelimiteerd aan leeftijdscategorie of geslacht)

Selecteer vervolgens het onderdeel waarvoor de deelnemer zich in wil schrijven. Kies daarna voor beste prestatie laden om de preste prestatie uit de database te laden. Als deze niet beschikbaar is, dan kun je handmatig de beste prestatie invullen en klik vervolgens op inschrijven.

In de balk met informatie is ruimte om extra informatie mee te geven aan de organisatie, bijvoorbeeld een link naar prestaties. Deze informatie is voor iedereen zichtbaar.

LAA-07

Het veld rechts geeft informatie over de starttijd van het onderdeel. Als het onderdeel in verschillende groepen wordt afgewerkt, dan kan hier de gewenste groep worden geselecteerd. Indien van toepassing, kan er ook een minimale prestatie-eis worden weergegeven.

Overzicht inschrijvingen #

Nadat het inschrijven voor onderdelen is afgerond klik je op Sluiten om terug te keren naar het overzicht van inschrijvingen.

LAA-08

In het overzicht laat alle informatie zien die is ingevuld. Bij de prestatie staat een (B) of (R) achter de prestatie die uit de database is opgehaald.

Op basis van de inschrijvingen is ook het inschrijfgeld bepaald. Dit staat rechtsboven weergegeven en dient te worden voldaan voordat de aanmelding officieel is ingediend.